Doe jij waar je goed in bent?


“De dingen die ons bijna onmerkbaar, moeiteloos afgaan zijn onze grootste talenten”. Alinex heeft een test beschikbaar waarmee je jouw persoonlijke talenten en voorkeuren goed in kaart kunt brengen. Dit kan helpen als je van baan wilt switchen, een doorgroei bij je huidige werkgever wilt maken of als je werkzoekende bent. Iedereen is uniek, gelukkig maar, want als iedereen hetzelfde zou zijn zou het niet goed zijn. Weten wat je motiveert, wat je kwaliteiten, talenten en mogelijkheden zijn kan je zoektocht naar een baan die bij je past verlichten. Benieuwd naar de uitkomst, doe de test en zie welke vacatures daar op aansluiten!

Alinex maakt bij deze talententest gebruik van het DISC- model, ontwikkeld door Dr. William Moulton Marston. Dit model bestaat uit vier hoofdgroepen: dominantie (rood), invloed (geel), stabiliteit (groen) en conformiteit (blauw).


Let op: de test die je gaat maken is een ruwe schets die jouw talent weergeeft. Voor een meer uitgebreide analyse, kijk dan op www.alinex.nl/service.

De totale score voor de test is 100 punten. In de test vind je steeds groepjes van vier kenmerken. Per groep bepaal je eerst welke van de vier kenmerken het meest bij je past en zet een 4 in het vakje erachter. Vervolgens bepaal je welke het minst bij je past en zet je een 1 in het vakje erachter. Welke van de twee overgebleven kenmerken dan nog het meest bij je past waardeer je met een 3. Tenslotte geef je de overgebleven kenmerk een 2.


Bereken

Resultaat

Delen:

Scoor jij hoog in rood, dan heb je een winnaarsmentaliteit. Je bent niet bang voor verandering of weerstand, maar ziet het als een uitdaging om dit te overwinnen. Je bent competitief ingesteld en energiek en je werkt graag in een hoog tempo. Je beschikt over een behoorlijke dosis wilskracht om je doelen te bereiken. Rode mensen kunnen behoorlijk kort door de bocht zijn en hebben vaak een kort lontje.

Sterke kanten:

Aanpakken, ondernemend, beslissingen nemen, leiding nemen en geven, vastbesloten, ambitieus, alles draait om praktisch oplossen en resultaat.

Valkuilen:

Je dendert maar door en ziet een waarschuwing nog al eens over het hoofd, moeite om rekening te houden met gevoelens van anderen, je legt de lat hoog voor jezelf maar ook voor een ander, betwijfeld worden.

Hoe wil je dat anderen met jou omgaan:
 • Klets niet over mij en schaad mijn vertrouwen niet
 • Vat mijn assertiviteit niet op als een persoonlijke aanval
 • Accepteer dat ik snel boos word en bedenk dat dit ook zo weer over is (vergeven is vergeten)
 • Kom voor jezelf op
 • Toon je zelfvertrouwen en wees sterk en direct
 • Draai er niet om heen

Scoor jij hoog in geel, dan ben je een echte optimist. Je bent enthousiast, hartelijk, zelfverzekerd en kan een ander overtuigen met je woorden en charme. Je inspireert anderen om samen doelen te bereiken. Enthousiast als je bent zorg je voor een vriendelijke en gezellige omgeving. Gele mensen handelen vooral spontaan en vol energie en functioneren heel goed in een groep.

Sterke kanten:

Overredend, inspirerend, motiverend, het goede inzien van de mens, sfeermakers, middelpunt zijn, erkenning, gezien worden en plezier hebben, gevoelens en emoties kun je goed benoemen.

Valkuilen:

Impulsiviteit, over optimistisch, te snel van vertrouwen, beslissingen op gevoel maken, niet consequent, zeven sloten tegelijk, niet gedetailleerd, honderduit praten en daardoor het doel uit ogen verliezen.

Hoe wil je dat anderen met jou omgaan:
 • Wees niet kortaf, koel en gesloten
 • Domineer het gesprek niet
 • Kom niet met feiten en cijfers aanzetten
 • Waardeer mijn wilde fantasie en luister naar mijn anekdotes
 • Probeer me niet te veranderen, accepteer me zoals ik ben
 • Wees zelfstandig, maak je niet afhankelijk van mij
 • Laat mij mijn gang gaan als ik dat wil

Scoor jij hoog in groen, dan houd je van balans. Je bent geduldig, attent en betrouwbaar. Je laat je niet snel gek maken en bent koersvast. Je vindt het heerlijk om andere mensen uit de brand te helpen. Hectiek kun je niet zo goed tegen, daarom moeten de dingen van tevoren duidelijk zijn. Groene mensen plaatsen zichzelf niet graag in de spotlights en gaan complimenten uit de weg, terwijl ze hier wel naar verlangen. Op groene mensen kun je echt bouwen en als vriend staan ze altijd voor je klaar.

Sterke kanten:

Samenwerken, routine, rustige leef- en werkomgeving creëren, stabiele factor, goed kunnen concentreren en luisteren, de goede vrede bewaren, persoonlijk en ontspannen.

Valkuilen:

Veranderingen moeilijk kunnen accepteren, vermijden van ruzie of conflicten, de neiging hebben om te toegeeflijk en tolerant te zijn, besluiteloos zijn en gebrek aan initiatief, zich op de achtergrond plaatsen, neigen zich te hechten aan het bekende.

Hoe wil je dat anderen met jou omgaan:
 • Benader me voorzichtig en aardig, ik houd niet van verandering
 • Maak geen misbruik van mijn goedaardigheid
 • Laat me uitpraten, ook als het niet zinnig in jouw oren klinkt
 • Gun me de tijd mijn projecten af te maken en mijn besluiten te nemen (en als je me opjaagt, doe dat dan met een vriendelijk duwtje)
 • Laat zien dat je me aardig vindt
 • Laat zien dat je waardeert wat ik doe en zeg

Scoor jij hoog in blauw, dan ben je een perfectionist. Je bent nauwkeurig en geordend. Je vindt het heerlijk om dingen tot op de bodem uit te zoeken. Je bent goed in het aanbrengen van structuur en gedijt het best in een zakelijke omgeving. Beslissingen neem je op basis van feiten. Je haat fouten maken, vindt de kwaliteit van het eindresultaat het allerbelangrijkste en verliest je daarom soms in de details van een bepaald traject. Je vindt het uitermate vervelend als iemand aan prima werkende routines wil tornen.

Sterke kanten:

Kwaliteit leveren, consequent & accuraat zijn, werken op basis van procedures, objectief, precies, gaan door tot het uiterste, zijn in staat wilde plannen realiteitszin te geven, zetten graag puntjes op de ‘i’.

Valkuilen:

Te perfectionistisch, moeite hebben dingen los te laten en te delegeren, overgevoelig voor kritiek en bang om fouten te maken, denkt voorzichtig en pessimistisch, nieuwe dingen aarzelend proberen.

Hoe wil je dat anderen met jou omgaan:
 • Gun me tijd om alleen te zijn en mijn gedachten te analyseren
 • Spreek eerlijk en oprecht met me
 • Onthoud dat ik alleen afstandelijk en onaangenaam overkom omdat ik niet overhaast wil worden
 • Dring niet teveel aan en wees realistisch met deadlines
 • Maak er geen grapjes omheen, ik neem je dan niet meer serieus
 • Wek geen ongeorganiseerde of rommelige indruk
 • Onthoud dat ik een hekel heb aan recepties en luidruchtige mensen
 • Geef me mijn privacy


Bekijk onze vacatures

Uitzenden

Uitzenden is een prima oplossing als u (tijdelijk) flexibel personeel nodig hebt en tegelijkertijd niet vast wil zitten aan een tijdsbepaling of een contract. Flexkrachten kunnen ingezet worden wanneer u maar wilt en op elke gewenste dag beginnen.

Lees meer

Detacheren

Bij detacheren is er sprake van een detacheringsovereenkomst tussen de flexkracht en Alinex en een opdrachtovereenkomst tussen de opdrachtgever en Alinex. De flexkracht is in dienst van de uitzendonderneming en wordt te werk gesteld bij de opdrachtgever.

Lees meer

Payrolling

Wanneer u door eigen werving & selectie een nieuwe werknemer aantrekt, maar deze niet op uw eigen loonlijst wilt zetten, kunt u gebruik maken van Alinex Payrolling. Voordelen: lager tarief, administratieve handelingen, risico's en uitbetaling worden door Alinex verricht.

Lees meer

Werving & Selectie

Geeft u er de voorkeur aan een kandidaat van Alinex direct in eigen dienst te nemen? Ook dat is mogelijk. Wanneer u voor W&S kiest berekenen wij een eenmalige fee die in een keer in rekening wordt gebracht op de dag dat de nieuwe werknemer start.

Lees meer