Detacheren

Zoekt u personeel dat lastig uit de markt te halen is, een zwangerschapsvervanging, heeft u vacatures in het hogere segment of een specialistische aanvraag? Werkt u op projectbasis of gaat de flexkracht een opleiding volgen via Alinex? Dan is detacheren een goede keus!

De kracht van detacheren zit in het binden en boeien van de flexkracht, de zekerheid voor een bepaalde periode en het uitsluiten van ziekte- en leeglooprisico.

Bij detacheren is er sprake van een detacheringsovereenkomst tussen de flexkracht en Alinex en een opdrachtovereenkomst tussen de opdrachtgever en Alinex. De gedetacheerde flexkracht is dus in dienst van de uitzendonderneming en wordt te werk gesteld bij de opdrachtgever. De contractduur is meestal gesteld op een bepaalde tijd (vaste einddatum) of wordt aangegaan voor de duur van een project. De keuze om een gedetacheerde flexkracht aan te stellen wordt vaak gemaakt om flexibiliteit te behouden en tegelijkertijd de zekerheid dat de kracht voor een langere duur bij u werkzaam blijft. Detachering geeft u meer zekerheid dat u over voldoende flexkrachten beschikt en geeft u daarmee garantie op continuïteit en kwaliteit van uw processen. Binding tussen u en uw gedetacheerde flexkracht wordt door detachering vergroot.

Bij detacheren gaat het om kandidaten die de juiste functie-eisen en competenties bezitten en direct inzetbaar zijn. U verliest weinig tijd aan inwerken. Hierdoor realiseert u meer continuïteit en een besparing op inwerkkosten alsook een duidelijk budget vooraf. Er is sprake van een proactieve loopbaanbegeleiding doordat Alinex op vooraf vastgestelde momenten evalueert. Hierdoor is de verhoging en borging van kwaliteit een feit. Bij overname van de uitzendkracht moet u als opvolgend werkgever rekening houden met het aantal contracten die de gedetacheerde heeft gekregen bij u via Alinex. De opzegtermijn voor u is 1 kalendermaand en voor de gedetacheerde 28 kalenderdagen. Bij ziekte zal de gedetacheerde loondoorbetaling krijgen via Alinex (fase A) of kunt u zelf de loondoorbetaling voor uw rekening nemen (mits de gedetacheerde in fase B zit). De kracht van detacheren zit in het binden en boeien van de flexkracht, de zekerheid voor een bepaalde periode en het uitsluiten van ziekte- en leeglooprisico.

Opleidingscontract

Wanneer u specifieke kennis en/of vaardigheden wilt toepassen op de huidige opdracht om de gedetacheerde uitzendkracht te laten voldoen aan de functie-eisen, heeft Alinex een opleidingscontract ontwikkeld. Het opleidingscontract is een vorm van detacheren waarbij Alinex de gedetacheerde flexkracht een opleiding aanbiedt.

U geeft aan wat nodig is, wij luisteren en zullen u voorzien van het juiste advies.


Bekijk onze vacatures

Uitzenden

Uitzenden is een prima oplossing als u (tijdelijk) flexibel personeel nodig hebt en tegelijkertijd niet vast wil zitten aan een tijdsbepaling of een contract. Flexkrachten kunnen ingezet worden wanneer u maar wilt en op elke gewenste dag beginnen.

Lees meer

Detacheren

Bij detacheren is er sprake van een detacheringsovereenkomst tussen de flexkracht en Alinex en een opdrachtovereenkomst tussen de opdrachtgever en Alinex. De flexkracht is in dienst van de uitzendonderneming en wordt te werk gesteld bij de opdrachtgever.

Lees meer

Payrolling

Wanneer u door eigen werving & selectie een nieuwe werknemer aantrekt, maar deze niet op uw eigen loonlijst wilt zetten, kunt u gebruik maken van Alinex Payrolling. Voordelen: lager tarief, administratieve handelingen, risico's en uitbetaling worden door Alinex verricht.

Lees meer

Werving & Selectie

Geeft u er de voorkeur aan een kandidaat van Alinex direct in eigen dienst te nemen? Ook dat is mogelijk. Wanneer u voor W&S kiest berekenen wij een eenmalige fee die in een keer in rekening wordt gebracht op de dag dat de nieuwe werknemer start.

Lees meer

Verklaring betalingsgedrag: Werckpost Support | Alinex